Payment with Visa Payment with Klarna Payment with Swish

Stylingtips: Hur mycket smycken är för mycket?

|5/10, 2021

Hur mycket smycken kan man bära utan att det blir ”för mycket”? Så mycket som man känner för, skulle vi säga. (Smycken handlar ju, som så mycket annat, om tycke och smak.) För dig som vill prova dig fram till en ny stil har vi likväl några stylingtips. 

Minimalist, bohem eller maximalist? Så här bär du upp de olika smyckesstilarna!
Minimalistisk smyckesstil 

Less is more. Ett enkelt halsband, ett par örhängen och en ring är gott nog för den minimalistiska smyckesstilen. Undvik armband och ring på samma hand för att det inte ska bli för mycket. Tycker du om stora statementsmycken så är en oskriven regel att hålla sig till ett kraftfullt smycke per outfit. Ett exempel på en sådan outfit är ett litet halsband, ett par små Ear Climbers – och en lite mer speciell ring. 

Läs mer: Stylingtips – hur du matchar smycken med frisyren


Bohemisk smyckesstil 

Till den bohemiska stilen ökar mängden smycken. Tricket till en fri och lekfull men väl komponerad look är att bära mycket smycken på ett ställe. Gillar du att bära många halsband? Go over the top runt halsen men tona ner resten (som till exempel en enkel ring och lite enklare örhängen). Vill du ha massa ringar så kombinerar du dessa med ett nättare halsband. Många smycken alltså –  men bara på ett ställe på kroppen!  

Läs mer: Stylingtips – dubbla halsband


Maximalistisk smyckesstil

Här är det more is more som gäller! Stora örhängen till stora halsband, ringar på alla tio fingrar – blanda allt du gillar till en enda stor eklektisk mix! Smyckena får gärna vara i olika färger och former för att visa upp alla sidor och nyanser av dig. Något maxläge finns egentligen inte i denna smyckesstil annat än när det blir för obekvämt, att smyckena är i vägen på jobbet eller att du skallrar för mycket. 

Läs mer: Stylingtips – hur du kombinerar flera ringar


Ett halsband – för dubbel effekt! Svala halsband med bokstavshängen och kedjor i olika längder.

Svala halsband med två kedjor och hängen i återvunnet silver, 1299 kr


Gå till nästa blogginläggSå får du miljövänliga smycken! 7 tips för en hållbar smyckesgarderob