Payment with Visa Payment with Klarna Payment with Swish

Stylingtips: Hur du kombinerar flera ringar

|2/03, 2020

Minimalistiskt eller maximalistiskt. Stilrent eller kreativt kaos. Blanda strukturer och färger eller satsa på en huvudattraktion. Hur du matchar ringar spelar egentligen inte så stor roll. Men för att du ändå ska få lite inspiration till olika ringkombinationer, har vi satt ihop en lista på våra 5 bästa stylingtips. Håll till godo :) 1. Blanda silver och guld

Ett stort styling no-no har tidigare varit att blanda guld- och silversmycken i sin klädsel. Men så är det tack och lov inte längre! Guldörhängen kan absolut matchas med ett silverhalsband. Och känner du för ringar i både guld och silver (eller varför inte vitguld?), så ska du ha det! Det är fritt fram och så kul! Själv kör jag just nu en silverring och en guldring till mitt vigselset – samma bredd på båda ringarna, men att den ena ringen har en liten sten. 


2. Koncentrera till ett finger

När vi ändå är inne på vigselringar: Lägg till ett par ringar på ditt ringfinger. Något jag tycker är snyggt är när man kör mycket på ett finger och att ringarna bygger på höjden. Till exempel gillar jag att matcha vigselringarna med en opalring och ringen Sunstone. Tricket här är att kombinera många smala ringar på ett finger och att låta resten av fingrarna vara bara. 

(Värt att tänka på när man bär flera ringar på samma finger är att det kan kännas lite ”tajt”, då huden inte har någonstans att ta vägen. Ibland kan man behöva gå upp en ringstorlek, för att det inte ska kännas obekvämt.) 


3. Välj ut stjärnan

Föredrar du ändå att bära ringar på flera fingrar, så är mitt tips att välja ut en ring som är huvudnumret och att resten av ringarna får vara bakgrundsdansarna. En stor kraftfull ring som Halo eller Sunstone kommer mer till sin rätt om den kombineras med enkla tunna ringar och inte konkurreras ut av andra kraftiga ringar. Det blir också vilsamt för ögat. 


4. Matcha olika ytor

Att mixa olika mönster och stilar kan i vanliga fall kanske kännas lite ovant. Men ringar med olika texturer och ytmönster blir en magisk kombination! Barkhamrad med hamrad, blankt med matt – testa dig fram för att hitta en stil du gillar. 


5. Gå ”all in”

Stilmässigt kan du aldrig ha för mycket ringar i min bok. Det sista stylingtipset för att matcha ringar är därför: Go for it! Här gäller det alltså inte att välja och vraka bort, utan att köra på med allt man tycker om. Ta alla ringar du gillar, sätt dem på handen och se vad det blir helt enkelt. Det enda som kan kännas ”fel” med den här stilen är att ringarna slår emot varandra mellan fingrarna (hur mycket beror på hur stora ringarna är). Men det kan man leva med – bara för att det är så himla snyggt.


Gå till nästa blogginläggLife hack – Putsa handväskan