Payment with Visa Payment with Klarna Payment with Swish

Vad är återvunnet silver och guld?

Och varför är det bra?

För att få fram silver och guld måste man bryta det från gruvor och dagbrott, och sedan bearbeta malmen för att få fram rena metaller. Detta skapar massor med avfall och permanent skada i naturen.

Men när man väl fått fram ädelmetallerna är det  makalösa materiall. Perfekt för ett cirkulärt samhälle eftersom den kan återvinnas gång på gång utan att förlora i kvalitet. Det är helt enkelt bara att smälta ner silvret eller guldet och börja forma det igen till nya smycken.

Som tur är finns det redan massor av silver och guld i omlopp så vi inte behöver bryta någon ny. Allt från moster Agdas silverskedar som ingen använder längre, till trasiga smycken som glömts bort i en byrålåda. Dessutom innehåller mycket elektronik silver och guld. En Iphone innehåller till exempel 0,35g silver. Det kanske inte låter så mycket men det är faktiskt en liten klump och räcker till ett örhänge.MNOP köper in återvunnet silver och guld som redan är renat, nedsmält och bearbetat.

Så genom att köpa smycken av återvunna ädelmetaller minskar du inte bara miljö och klimatpåverkan jämfört med vanliga metaller. Du bidrar  också till att ställa om samhället mot en mer cirkulär ekonomi där vi tar hand om och tar tillvara på de råvaror vi har!