Vad är återvunnet silver?

Och varför är det bra?

För att få fram silver måste man bryta det från gruvor och dagbrott, och sedan bearbeta malmen för att få fram rent silver. Detta skapar massor med avfall och permanent skada i naturen.

Men när man väl fått fram silvret är det en makalös metall. Perfekt för ett cirkulärt samhälle eftersom den kan återvinnas gång på gång utan att förlora i kvalitet. Det är helt enkelt bara att smälta ner silvret och börja forma det igen till nya smycken.


Som tur är finns det redan massor av silver i omlopp så att vi inte behöver bryta någon ny. Allt från moster Agdas silverskedar som ingen använder längre, till trasiga smycken som glömts bort i en byrålåda. Dessutom innehåller mycket elokronik silver. En Iphone innehåller till exempel 0,35g silver . Det kanske inte låter så mycket men det är faktiskt en liten klump och räcker till ett örhänge.MNOP köper in återvunnet silver som redan är nedsmält och bearbetat. Silvret är spårbart och kommer från alla ovan nämnda källor, plus säker några till.


Så genom att köpa smycken av återvunnet silver minskar du inte bara miljö och klimatpåverkan, jämfört med vanligt silver. Du bidrar  också till att ställa om samhället mot mer cirkulär ekonomi där vi tar hand om och tar tillvara på de råvaror vi har!