Payment with Visa Payment with Klarna Payment with Swish

Varför vi tillverkar i Sverige

|10/11, 2020

Producera smått och sova gott. Det är två anledningar till att vi tillverkar våra smycken i Sverige!
Vi vill inte slänga produkter

Känner ni till skandalerna om klädföretag som bränner plagg som inte sålts? Att producera produkter långt bort och långt innan de ska säljas (samt inte veta hur mycket som ska produceras) är ett stort problem. Grejer tillverkas i stora mängder – som sen kanske ingen vill ha. Och så kasseras de. 

Att ha produktionen nära, eller som vi tillverka produkter i en egen verkstad, gör att ledtiderna minskar och att man inte behöver ha så många produkter i lager. När MNOP Jewelry släpper nya produkter tillverkas på sin höjd en eller två smycken – till skillnad från 100 som i många andra fall. Då behöver vi aldrig fundera på vad vi ska göra av produkter som inte blir sålda.  

Läs mer: Vår hållbarhetsfilosofi – och problemet med stort lager


Vi vill ta ansvar

Hur sköts arbetet? Hur följs arbetsmiljölagar? Ju längre bort produktionen sker desto svårare är det att veta hur anställda mår. Jag som driver MNOP Jewelry vill kunna sova gott om nätterna och veta att alla som producerar våra smycken har det bra. Att jag som företagare och arbetsgivare tar mitt ansvar och ser till att ha kontroll. En nära produktion gör det möjligt. 


Smycken som gör skillnad. Örhängen Microdroppar – handgjorda i återvunnet silver!  

Örhängen Microdroppar i återvunnet silver, 379 kr


Gå till nästa blogginläggSkadas mina ringar av handsprit?