Payment with Visa Payment with Klarna Payment with Swish

Hur hållbara är MNOP Jewelry?

|10/08, 2021

Vårt mål är att bli Sveriges och världens mest miljövänliga smyckesföretag. Men hur hållbara är MNOP Jewelry just nu? Kolla in vår lista!Sveriges mest miljövänliga smyckesföretag? Här är en lista på allting vi hittills uppnått!


1. Bara återvunnet silver och guld

Alla våra smycken tillverkas i 100 procent återvunnet silver eller guld. Undantaget är kedjor och lås, som vi ännu inte lyckats hitta en lämplig leverantör till. 


2. Återvunna eller labbodlade ädelstenar

De diamanter och ädelstenar vi använder oss av till våra smycken är antingen återanvända eller labbodlade.

Läs mer: Varför vi använder återvunna diamanter


3. 100 procent återvunna smyckesaskar

Smyckena packas i små kartongaskar, som alla (förutom ringasken) är gjorda av 100 procent återvunnet papper. Det lilla sidenbandet som knyts runtom asken är också 100 procent återvunnet.


4. Förpackningar gjorda av papper

Från MNOP Jewelry levereras smycken uteslutande i förpackningar och emballage gjort av papper. Målet är att alla pappersförpackningar ska vara återvunna, men hittills finns ingen leverantör som riktigt kan garantera en viss procent återvunnet material. Det varierar helt enkelt på vilken råvara som pappersbruken får in. 


5. Begagnad utrustning

Mobiltelefoner, datorer och till och med pärmar köps begagnat.


6. Nästan bara begagnade möbler

Över 90 procent av våra möbler är begagnade.


7. Nära produktion 

Att våra smycken tillverkas inom Sverige är bra av flera olika skäl, särskilt etiska. Arbetet sker under svensk lag med korrekta arbetsvillkor och löner. En nära produktion gör också att vi har mindre transporter, vilket i sin tur gör att vi kan ha lägre lager (eller inget lager alls). Och DET är väldigt bra för miljön! 


8. Silverskrot återvinns

MNOP Jewelry tar emot gamla silversmycken och ser till att silverskrot återvinns. De kronor vi får per återvunnet gram silver skänker vi till välgörenhet. 

Läs mer: Hur återvinner man gamla smycken? 


9. Design som varar

Fokuset på MNOP Jewelry är att designa långlivade smycken som man aldrig någonsin tröttnar på. Hållbarast för miljön är att använda saker ofta och länge – och då är det viktigt att inte hoppa på de hetaste trenderna.


10. Ekologisk fika

Ekologiskt kaffe, ekologisk fika, fika med kort datum... 


11. Massa mer!

... och en miljard andra mikroting är också saker som vi gör för att få vårt företag så miljövänligt och hållbart som det bara går! 


Smycken man aldrig tröttnar på. Minihuggies i 18 karat återvunnet rödguld! Bär dem, älska dem och gör gott för miljön. 

Minihuggies 18k återvunnet rödguld, 2699 kr


Gå till nästa blogginlägg: Diamanternas 4C – Gradering och värdering