Payment with Visa Payment with Klarna Payment with Swish

I smyckeskrinet hos en smyckesdesigner

|25/08, 2020

Ear cuffs, minihuggies och andra smycken från MNOP Jewelry förstås. Loppisfynd och en studentpresent. Och de finaste gåvorna från min man. Kolla in vad som gömmer sig hemma i mitt smyckeskrin! Smyckeskrin är egentligen fel uttryckt, då jag förvarar alla mina smycken i en utdragbar låda i garderoben. (Jag har inte rensat på ett tag, samma garderob visade sig också vara ett perfekt gömställe för mina barns godispapper). 

Några övergivna, några flitigt använda – det här är vad som finns i min smyckeslåda: 

De mest använda

💍 En antik cocktailring som jag fått av min mans mormor. En ring jag gillar att på mig när jag ska vara lite extra fin. 

💍 En ziplockpåse med diverse smycken jag använt under semestern. (En ziplock-påse i necessären är ett supersmidigt sätt att förvara smycken på när man är iväg någonstans!)  

💍 En opalring som jag köpt till mig själv i födelsedagspresent. Eller ja, opalen köpte jag men ringen tillverkade jag själv. 

💍 Två Väsen-halsband från MNOP. Ett långt och ett kort

💍 Fler MNOP-smycken – en hel ask med mina favoriter. En Sunstone-ring, en Ear cuff och ett par Neo-örhängen

💍 Andra favoriter: Spira-örhängen och Minihuggies i guld. (Den sistnämnda kan jag använda en vecka i stöten utan att jag tröttnar). 

💍 Två prover. En ring med liten sten och en rödkvartsring med viss typ av fattning som jag övat på. 

💍 En enda Ear Climber i silver (undrar om det har funnits någon make till den?). Och ett par i guld

Örhängena jag använder dag och natt, veckor i sträck. De är magiska! 


De bortglömda 

Att jag jobbar med smycken dagarna långa betyder inte att jag har bra ordning på mina egna smycken. Tvärtom! Bland askar och gömmor hittas också: 

💍 Ett par gamla Ear Climber. Två par Ear Climber Större (varför har jag två par?). Och ett par Ear Jacket Cirkel

💍 Ett Väsen-halsband till?! (Påminn mig om att öppna en second hand på hemsidan, så att jag kan sälja smycken som jag inte använder längre!)

💍 En ring med orden Recycle på. Använder aldrig den här ringen längre men den kan vara bra att ha när man känner för att bära en massa massa ringar på varandra. 

💍 Ett par blåa örhängen i form av ett roder. De var borta under en lång tid men hittades för ett tag sedan i mitt syrum. Jag köpte dem på loppis när jag var typ 15 och använde dem jättemycket i gymnasiet. Jag sydde till och med en tröja med ett blått roder på ryggen. Jag var skitsnygg! 

💍 Ett par safir-örhängen som jag har gjort till mig själv. Safiren är i väldigt dålig kvalitet, men örhängena är fina ändå! Festsmycken är inte MNOP´s specialitet. Så ibland gör jag några festsmycken som bara är för mig själv liksom. 


En cirkel framför örsnibben och en bakom. Bara trä på och snurra runt – det är superlätt! 


De betydelsefulla

Då och då hamnar det helt slumpmässiga saker i min smyckeslåda. Saker som jag haft på mig på jobbet när de fotats eller filmats. Som till exempel en Svala-berlock med dubbla kedjor. Det oväntade med att den ligger bland mina privata smycken är att bokstäverna inte är signifikativa för mig. Då är guldberlocken med min mans bokstav på desto mer betydelsefull. Det halsbandet bär jag ofta. 

Fler betydelsefulla och personliga smycken i min låda är: 

💍 Min förlovningsring. Den är för liten så jag kan inte ha den längre. Den får ligga här tills den dagen jag gör om den till något annat. 

💍 Ett länkarmband i guld. Jag var 16 och min man köpte det till mig efter att vi varit på semester. Det kommer alltid att få bo här i smyckeslådan!

💍 Morgongåvan. Ett halsband och ett par örhängen i guld med pärlor. Det är mysigt att ha på sig sin morgongåva när man går på date night eller liknande.  

💍 Och apropå pärlor… Bland förlovningsring och morgongåva ligger också ett pärlhalsband som jag fick av min moster på studenten. Det har jag använt jättemycket. Pärlor är ju väldigt klassiskt. Man ser proper ut även om man är osminkad. 

Hängsmycke med valfri bokstav. Vackert och personligt!De överflödiga

💍 Ytterligare ett "recycle-smycke". Ett par Ear Climber av äldre modell som jag inte använt på år och dar och som heller inte finns på hemsidan längre. 

💍 Ett par söta Spira stiftörhängen och ett halsband med stort kors. Båda har hängt med under lång tid men kommer nu att utgå ur sortimentet.  

💍 Ett långt Bark-halsband. 100 centimeter långt med små ringar – fint, men blir ofta liggandes i lådan. Finns ett exemplar kvar i webbutiken och kommer sen inte att tillverkas mer. Snyggt halsband som passar till det mesta. 


Sist men definitivt inte minst är ett strassigt halsband som jag köpt på secondhandbutiken Busfrö tror jag. Fastän man som jag är minimalistisk i sin klädstil, så vill man ändå blinga lite ibland. Halsband är för övrigt något jag behöver mer av inser jag när jag filmat detta. Jag har några nya designs på gång (de första exemplaren får rätt och slätt gå till mig själv), så håll utkik på webben och i nyhetsbrevet! 


Gå till nästa blogginlägg: Är MNOP Jewelrys smycken nickelfria?