Payment with Visa Payment with Klarna Payment with Swish

Äkta silver och guld: 3 skäl till varför det är mer miljövänligt

|31/05, 2022

3 anledningar till varför äkta silver eller guld är mer miljövänligt? Det blir inte missfärgat av polering, det är enkelt att laga – och det går att få 100 procent återvunnet!
1. Äkta silver och guld blir inte missfärgat av putsning.

Smycken gjorda i äkta silver och guld kan putsas om och om, år efter år, utan att tappa färg eller bli fula – till skillnad från oäkta smycken som pläterats med enbart en mikroskopiskt tunn yta av silver eller guld. (När ytan med silver eller guld poleras bort tränger mässingsfärgen igenom, vilket gör att det ser ”missfärgat” ut) 

Läs mer: Skötselråd silversmycken


2. Smycken i äkta silver och guld kan lagas i en vanlig smedja

Äkta smycken är enkla att laga. Ett trasigt eller repigt smycke kan lämnas till en vanlig silver- eller guldsmedja – som löder, lagar och polerar bort repor. Enkelt! (Och miljövänligt!) 


3. Äkta silver och guld går att få 100 procent återvunnet

Silver och guld går att köpa 100 procent återvunnet! (Däremot inte mässing, som används till oäkta smycken). Material som smälts ner och används gång på gång utan att förlora i kvalitet – miljövänligare än så blir det inte! 

Läs mer: Är äkta guld miljövänligt? 


100 procent återvunnet äkta Sterling silver. (Till och med snurrebussarna!) Coola stiftörhängen med hexagonform – inspirerat av bivaxkakor. 75 kronor går till Naturskyddsföreningens kampanj "Operation: Rädda Bina! 

Honung stiftörhängen i återvunnet silver, 899 kr


Gå till nästa blogginlägg: Följ med in i vår verkstad!