Payment with Visa Payment with Klarna Payment with Swish

Hur ska ett armband sitta?

|31/08, 2021

Armband är snyggt, passar alla – och finns i många olika typer och former. Men hur ska de sitta? Här går vi igenom kedjearmband och cuffs!Kedjearmband

När du köper ett kedjearmband från oss anger du storleken på din handled. Till det lägger vi sedan till 2-2,5 centimeter för att armbandet vara lätt att sätta på sig – och falla snyggt en bit ner över handen. Är du mittemellan två storlekar väljer du om du föredrar lite lösare eller lite tajtare passform. Våra kedjearmband finns också som one-size med en kedjeförlängare som ställs i olika storlekar. Superbra till att få exakt den passformen du vill ha! (Eller när du vill ge bort armbandet i present.) 

Tips! Klipp bort resterande öglor av kedjeförlängaren med en avbitartång, för att slippa en lös ände!   


Cuffs

För att beställa ett öppet stelt armband (en så kallad cuff) mäter du omkretsen på din handled. En cuff är mer justerbart än ett kedjearmband – och du justerar genom att trycka ihop eller dra isär armbandet så tajt som du vill ha det. Armbandet ska vara en aning "fladdrigt" och inte sitta helt stelt på handleden. Bäst är om du hittar en passform där du kan få av och på cuffen utan att behöva dra isär och trycka ihop. Tricket för att lyckas med det är att sätta änden på armbandet mot undersidan (som är mjukare än ovansidan) av handleden!  


Läs mer: Stylingtips – Hur du matchar örhängen med frisyr

Vackert armband med handgjort blad som skimrar i ljuset. Du hittar det och alla våra andra armband här: mnop.se/armband 

Bris armband i återvunnet silver, 599 kr


Gå till nästa blogginlägg: Hur du rengör din vigselring