Payment with Visa Payment with Klarna Payment with Swish

3 tips för att få av en för liten ring

|23/08, 2023


Tvål, kallt vatten och ett snöre. Här är mina tre bästa tips för hur du får bort en ring som sitter fast! 1. Tvåla in fingret för att få av ringen

Vanlig tvål är en enkel lösning för att minska friktionen och därigenom få av en lite för liten ring. Tvåla in rikligt med tvål på ring och finger och lirka försiktigt. 


2. Kyl handen med kallt vatten för att få av ringen

Svullna fingrar är ofta orsaken till att en ring fastnat eller inte går att ta av. Prova att skölj händerna i kallt vatten. Då drar blodkärlen ihop sig och svullnaden minskar. Funkar inte det är nästa steg att låta hela kroppen bli kall. Ta en kall dusch eller vistas en stund utomhus om det är vinter. 


3. Linde att snöre runt fingret och hjälp ringen av

Tandtråd, presentsnöre eller någon annan typ av snöre är vilket som till denna effektiva metod. Peta in en bit av snöret under ringen och vira resten av snöret runt fingret – inte för hårt men heller inte för löst. Ta sedan snöränden du stack in under ringen och dra upp inlindningen. Medan du snurrar snöret runt fingret vandrar ringen sakta uppåt. Upprepa metoden tills du fått ringen över knogen och kan dra loss den.

Läs mer: Hur tight ska en ring sitta?


Nätt ring med v-form – perfekt om du har en förlovningsring där en rak ring inte får plats under stenen.

V-ring i 18 karat återvunnet rödguld, 3 499kr


Gå till nästa blogginlägg: De perfekta vardagssmyckena – minihuggies!